Vavilon iz Stare Pazove najbolji na festivalu u Trebinju

Tanjug
Vavilon iz Stare Pazove najbolji na festivalu u Trebinju

Trebinje - Na 56. "Festivalu festivala" u Trebinju pobijedio je pozorišni ansambl iz Stare Pazove koji je za predstavu "Vavilon" dobio četiri zlatne maske i diplome.

Manifestacija u Trebinju okuplja najbolje predstave ovogodišnje amaterske dramske produkcije Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Predstava "Vavilon", autorski projekat pisca i reditelja Miroslava Kožika i kompozitora Miroslava Bakoa, realizovana je u produkciji Slovačkog KUD "Heroj Janko Čmelik" i Pozorišta VHV iz Stare Pazove.

Prema odluci stručnog žirija, dobila je nagrade za najbolju predstava u cjelini, za režiju, za scenografiju i kostimografiju (Kožik i Ivana Bako) i za originalnu muziku.

Drugoplasirana predstava bila je "Na granici" Slavomira Mrožeka koju je u Centru za kulturu "Masuka" iz Velike Plane scenski oživio Dejan Cicmlović. Iz te predstave nagrađene su glumice Nada Bajić i Jelena Stojadinović, a pripala joj je i nagrada publike.

Predstava iz Trebinja "Heroj nacije" Ivana M. Lalića u režiji Željka Miloševića osvojila je nagrade za glavnu mušku ulogu, koju je igrao Darko Kurtović i za epizodnu mušku ulogu, u tumačenju reditelja Miloševića.

Na 56. "Festivalu festivala", održanom od 22. do 28. jula, izvedeno je ukupno šest predstava, koje su prethodno nagrađene na republičkim festivalima dramskih amatera, a predsjednik žirija bio je reditelj Dimitrije Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana