Valcer uz taktove bečkog orkestra

M. P.
Valcer uz taktove bečkog orkestra

Banjaluka - Gracioznost "Bečkog bala", koji će biti održan 14. februara u Banjaluci, ispratiće taktovi bečkog orkestra "Ensemble Johan strauss Wien", koji će duh Beča, pod muzičkim vođstvom violinistkinje Rut Miler, izvesti na maestralan način u Banjaluci.

Orkestar je obišao cijeli svijet, a svojim gostovanjima i istančanim izvođenjem na svakom balu i koncertnoj turneji ostavili su publiku bez daha.

- U februaru dolazimo u grad koji, kako sam čula, ima dušu, ljubazne stanovnike, ali i dosta zelenila. Cijeli orkestar na probama često spominje da ih zanima kako Banjaluka izgleda i kako će Banjalučani dočekati muziku koju sviramo - kazala je Rut Miler.

- Zainteresovanost za "Bečki bal" zaista je velika. Banjalučani se uveliko raspituju za način na koji mogu biti učesnici i gosti ove manifestacije. I dalje se razmatra način na koji će se kapacitet Kristalne dvorane banjalučkog hotela "Bosna" popunjavati, a cijena ulaznica biće poznata uskoro - saopšteno je iz organizacije ovog kulturnog događaja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana