Uskoro izlazi strip album “Luča mikrokozma”: Novo tumačenje klasika vladike Njegoša

B. P.
Uskoro izlazi strip album “Luča mikrokozma”: Novo tumačenje klasika vladike Njegoša

BEOGRAD - Izdavačka kuća “Forma B”, koja je započela proces izdavanja stripova po svim Njegoševim djelima, za nekoliko dana objavljuje drugi album u tom izdavačkom poduhvatu, urađen po knjizi “Luča mikrokozma”.

Strip crtač i ilustrator Geza Šetet zadužen je za vizuelni dio adaptacije književnog klasika domaće književnosti, dok je urednik Ilija Mirović. Krajem oktobra prošle godine ista ekipa je plasirala “Gorski vijenac” u formi stripa, u luksuznom izdanju na 143 ilustrovane strane, a ukupno 160 strana sa svim propratnim tekstovima, u velikom formatu tvrdih korica, na oba pisma - i ćirilici i latinici. Ilustratori su bili Geza Šetet i Miodrag Mikica Ivanović, dok je naslovnu stranu ćiriličnog izdanja uradio čuveni Željko Pahek, koji je isti posao obavio i za novo izdanje.

- Što se tiče Njegoša, odlučili smo da uradimo stripove po svim njegovim djelima, tako da nakon sjajno pripremljenog  “Vijenca” stiže “Luča mikrokozma”, koja je već završena. Takođe, pripremamo i “Lažnog cara Šćepana Malog”, pa onda “Glas kamenštaka”, “Svobodijadu”… Mislim, kad smo uspeli sa “Lučom”, sve je ostalo lako. Prethodne dvije godine smo učestvovali na otkupu knjiga za biblioteke Srbije i imali nekog solidnog uspjeha za jednog malog izdavača - rekao je Mirović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana