Uroš Tomić: U seriji "Poseta" nema promocije kriminalaca i "batica"

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

BEOGRAD- Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Uroš Tomić koji je govorio o radu na mini seriji "Poseta".

Tomić je rekao da ga je producent Aleksandar Protić zvao da pomogne da se do detalja izbruse četiri priče, ali i da pomogne kreatoru serije Veljku Mićunoviću, kao pozorišnom reditelju, da uđe u osnove filmskog snimanja i jezika, pošto mu je ovo prvo takvo snimanje.

I rediteljka Mina Đukić je pozvana da napiše jednu od priča, koju usljed vremenskog haosa nije mogla režirati, pa je Tomić preuzeo taj posao.

Tomić je istakao da mu je bilo drago da radi "nešto što se dešava na selu i nema nikakve veze sa policajcima i kriminalcima".

Prema njegovim riječima, dok je u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama format kao "Poseta" regularan, kod nas se prvi put rade četiri nastavka gdje je "svaki put novi junak, problem i svet".

"Same priče možda nisu viđene kod nas, više su intimne. Naravno, vezane su za krimić, jer se bave ljudima u istražnom zatvoru, ali to nisu velike zverke, nije promocija kriminalaca i 'batica'", naglasio je reditelj.

Pošto je prethodno radio serije vezane za policajce i kriminalce, Tomić je bio u potrazi za pričom zabudući film koja nema veze sa tim, dok se nije ukazala mini serija "Poseta", kao "mali film po minutaži i dramaturgiji".

Tomić je rekao da se uvijek trudio da podjele budu netipične i da Boris Isaković i Radoš Bajić igraju kumove koji se sukobljavaju kada jedan optuži drugog da mu je zapalio hladnjaču.

"Sa Borisom sam radio i zna da bude tenzično, ali je zabavno. Sa Radošem nisam radio ranije. I bilo je veliko uživanje. Nisam znao šta ću dobiti, a nije ni on znao. On ne igra toliko osim u svojim filmovima i produkciji. Prihvatio je jer mu se dopao tekst. Drago mi je da se to desilo, što su njih dvojica dva suparnika", priznao je reditelj.

Tomić je istakao da su Milica Trifunović i Nataša Tapušković ostvarile jako zanimljive uloge, dodavši da je Stefan Lukić kao advokat ipak glavni junak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana