"Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru" nova predstava u Dječijem pozorištu RS

GS
"Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru" nova predstava u Dječijem pozorištu RS

BANjALUKA - "Upoznajte Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru", nova je predstava u Dječijem pozorištu Republike Srpske, čija premijera je planirana polovinom marta, a oko čije realizacije je danas u ovom teatru održan prvi radni sastanak.

Predstava nastaje prema istoimenoj knjizi banjalučkog književnika Berislava Blagojevića, a dramatizaciju i režiju potpisaće Jovan Caran, režiser iz Zrenjanina.

Autor scenografije, lutaka i kostima biće Irina Somborac iz Beograda, koja je radila i na predstavi "Junak u tregerima", rađenoj po knjizi Jove Čulića.

- Ovim se nastavlja programska orijentacija Dječijeg pozorišta Republike Srpske da svake godine afirmiše i jednog domaćeg značajnog pisca, da bi se  scenskim izvođenjem, praizvedbom,  potvrdio izbor kvalitetne literature.          Naime, obje knjige su već postale dio obavezne lektire u osnovnim školama Republike Srpske, pa se i kroz ovaj format produkcije snažno uvezuju prosvjeta i kultura - saopšteno je iz Dječijeg pozorišta Republike Srpske.

Knjiga "Upoznajte  Gagarina, najšašavijeg psa u svemiru", objavljena je 2019. godine u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva.

           

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana