Upis 114 prvačića u Narodnu biblioteku

Srna
Upis 114 prvačića u Narodnu biblioteku

ŠAMAC - Šamačka Narodna biblioteka ove sedmice vrši besplatan upis 114 prvačića sa područja ove opštine pod tradicionalnim sloganom "Naš naj đak prvak", rekla je Srni direktor ove ustanove Dragica Borojević.

Ona je dodala da je cilj akcije da prvačići sa svojim nastavnicima posjete ovu ustanovu i iskoriste pravo na besplatnu članarinu u trajanju od godinu dana.

"Želja nam je da se prvačići upoznaju o radu biblioteke i knjižnom fondu kako bi od malih nogu razvili ljubav i interesovanje za knjigu. S obzirom na to da se u prvom razredu uče slova, ove godine obradovali smo đake slovaricama koje će im sigurno pomoći u učenju", kaže Borojevićeva.

Ona je dodala da knjižni fond broji 22.600 naslova, od kojih se oko 5.000 nalazi na dječijem odjeljenju.

"Osim lektire, knjižni fond se redovno obnavlja najnovijim naslovima u oblasti dječije književnosti", kaže Borojevićeva.

Prema njenim riječima, biblioteka će u narednom periodu organizovati izložbu stare i rijetke knjige, radionicu "Čitajmo zajedno", a planirana je i posjeta Sajmu knjige u Beogradu.

Ona je navela da su Narodnu biblioteku posjetili prvačići iz Gornje Slatine, a sutra i prekosutra u posjetu stižu učenici osnovnih škola u Šamcu, Crkvini i Obudovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana