Umjetnički filmovi slabo posjećeni

Mirna Pijetlović
Umjetnički filmovi slabo posjećeni

Banjaluka - Ekipa multipleksa "Palas" iz Banjaluke potrudila se da ovo ljeto svojim sugrađanima donese dašak evropske kinematografije, pa su tako svi ljubitelji umjetničkog filma imali priliku da pogledaju četiri ostvarenja.

Riječ je o filmovima "Cezar mora umrijeti", "Kao neko zaljubljen", "Lorens, u svakom slučaju" i "Kako sreća hoće", a svi oni dobitnici su nagrada prestižnih filmskih festivala.

- Uvijek se trudimo da na našem repertoaru imamo popularne filmove, naročito one koji su osvojili neke od nagrada prestižnih filmskih festivala - rekla je za "Glas Srpske" portparol multipleksa "Palas" Marina Popović.

Ona je istakla da, nažalost, posjećenost i nije bila toliko velika, bez obzira na to što je riječ o nagrađivanim i prije svega umjetničkim filmovima.

- Očekivali smo veću posjećenost na projekcijama evropskih filmova, s obzirom na njihovu potražnju i inače ne tako veliku ponudu - naglasila je Popovićeva.

Ona je istakla da Banjalučani više posjećuju projekcije holivudske produkcije, naročito ljeti u vrijeme odmora.

- Na našem repertoaru svi zainteresovani mogu pogledati filmove "Porodica Miler", "Elisijum", sinhronizovane animirane filmove "Turbo 3D" i "Avioni 3D", te "Gronjn ups" - najavila je Popovićeva.

Kada je u pitanju evropski film, na repertoaru "Palasa" još igra španska drama "Kako sreća hoće" u kojem jednu od glavnih uloga igra popularna glumica Salma Hajek, pa svi oni koji bi željeli da pogledaju ovo filmsko ostvarenje mogu to učiniti do 29. avgusta.

"Kako sreća hoće"

U filmu "Kako sreća hoće" bivši publicista Roberto nema sreće. Bez posla i napušten od prijatelja i kolega, vuče se sa jednog intervjua na drugi. Njegova žena Luiza je jedina na koju može da se osloni. Poslije jedne ponižavajuće epizode, on odlazi u Kartaginu, mjesto gdje su on i Luiza proveli medeni mjesec. Međutim, umjesto njihovog hotela sada je tu muzej. Tokom otvaranja muzeja, dok Roberto razgleda unaokolo, u čudnoj nezgodi on pada sa skele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana