Ugledni gosti iz cijelog svijeta na Mokroj Gori

Srna
Ugledni gosti iz cijelog svijeta na Mokroj Gori

Beograd - Deveti međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf", koji će biti održan od 22. do 27. januara u Drvengradu na Mokroj Gori, ugostiće proslavljene autore, glumce i muzičare, kao i brojne mlade filmske autore i druge eminentne goste iz svijeta filma.

Ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac, čije je ministarstvo pokrovitelj festivala, rekao je da je "Kustendorf" jedinstven ne samo u Srbiji i regionu, nego i u Evropi i svijetu. 

- Ovo će biti najplodnija godina sa srpskim filmovima u konkurenciji mladih. Najveći broj dobrih filmova viđenih u selekciji dolazi iz Srbije - rekao je Kusturica i dodao da se za nagrade takmiči 17 filmova.

Međunarodni žiri čine filmski producent i autor dokumentarnih filmova iz Etiopije Mažida Abdi i filmski producent iz Argentine Hose Ibanjez. 

Upitan šta će ove godine biti performans na otvaranju festivala, Kusturica je rekao da se dvoumi između postavljanja ruskih raketa i ogromnog broja gusaka, koje su motiv na plakatu za ovogodišnji festival. 

U okviru muzičkog programa nastupiće jermenska rege i ska atrakcija "Reinkarnejšn", moldavski trubač Adam Stinga, kao i srpski rok sastavi "Partibrejkers", koji će koncert imati 24. januara, te "Kolja i Grobovlasnici", koji nastupaju 23. januara. (Srna)
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana