Ugasila se zvijezda Gerija Maršala

Agencije
Ugasila se zvijezda Gerija Maršala

Berbank - Scenarista i reditelj Geri Maršal, koji je režirao filmske hitove "Zgodna žena" i "Odbjegla mlada", umro je u 82. godini.

Maršal je preminuo u utorak u bolnici u Berbanku u Kaliforniji od komplikacija upale pluća koju je dobio poslije moždanog udara. Bio je spretan u komediji i romansama i imao niz hit televizijskih serija, medju kojima su "Happy Days " i veoma uspješnih filmova u boks ofisu.

Film "Zgodna žena" iz 1990. godine postao je jedan od komercijalno najuspješnijih filmova 1990-ih godina sa zaradom od 4,6 miliona dolara, a danas se smatra jednim od najuspješnijih filmova tog žanra. Maršal se pojavljivao kao upečatljiv sporedan glumac u brojnim ulogama, gdje je posebno privlačio njegov njujorški naglasak i grub nastup.

Ričard Gir, koji je sa Džulijom Roberts igrao glavnu ulogu u "Zgodnoj ženi", u saopštenju je napisao da su "svi voljeli Gerija", jer je on "bio mentor i navijač i jedan od najsmješnijih ljudi na svijetu. Imao je dobro srce i vragolastu dušu. On je bio Geri". Svoju karijeru počeo je u svijetu zabave 1960-ih prodajući viceve komičarima, zatim je počeo da piše skečeve za emisiju "The Tonight Show". Tada ga je zapazio komičar Džoi Bišop, koji ga je odveo u Los Andjeles da piše za njegov šou. Pokazalo se da je uspješan u pisanju za smiješne TV serije i sa partnerom Džerijem Belsonom pisao je scenarije za najpopularnije komedije tokom 1960-ih, medju kojima su "The Lucy Show " i "The Dick Van Dike Show". U januaru 1979. Maršal je imao tri od pet najpopularnijih komedija na televiziji, uključujući "Happy Days", koja je emitovana od 1974. do 1984. godine. Geri Maršal biće sahranjen u krugu porodice, ali je komemoracija planirana za njegov rodjendan 13. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana