“Ubuntu Gitarfest” u Banjaluci

Milanka Mitrić
“Ubuntu Gitarfest” u Banjaluci

BANjALUKA - Međunarodni festival klasične gitare “Ubuntu Gitarfest” u organizaciji Asocijacije gitarista “102 žice” biće održan od 30. novembra do 2. decembra u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.

- Ovo je jedinstven događaj koji promoviše gitarski zvuk. Kao takav namijenjen je i širokoj publici i vrhunskim gitaristima, i pedagozima i njihovim učenicima i studentima, kao i graditeljima gitare. Da bi svi oni našli svoju “gitarsku nišu”, program festivala osmišljen je raznoliko  - najavili su organizatori.

Centralni događaj predstavljaju dva večernja koncerta na kojima će nastupiti solisti Jure Cerkovnik (30. novembar) i Goran Krivokapić (1. decembar). Treće koncertne večeri predstaviće se pobjednici takmičenja iz kategorija osnovnih i srednjih muzičkih škola. Tada će nastupiti i Boris Popović, mlada nada muzičke gitarske scene RS.

U sklopu festivalskih aktivnosti biće organizovano predavanje Darka Karajića na temu “Barokna muzika danas”, a Zoran Kuvač, poznati graditelj gitara iz Banjaluke, održaće prezentaciju svojih instrumenata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana