U Trebinju predstavljena knjiga za djecu "Tajni život muzeja"

Srna
U Trebinju predstavljena knjiga za djecu "Tajni život muzeja"

TREBINjE - Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske danas je u Muzeju Hercegovine u Trebinju predstavio knjigu za djecu "Tajni život muzeja", sa posebnim akcentom na prezentaciju muzejske kolekcije kako bi se djeci ukazalo na bogatstvo kulturnog nasljeđa i značaj njegove prezentacije i očuvanja.

Knjiga je rezultat saradnje sa autorkom Jelenom Kojović Tepić i ilustratorom Dragoslavom Malinićem koji su priredili posebno izdanje prve knjige za djecu o Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Knjigu su predstavili direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i muzejski savjetnik Sarita Vujković i kustosi Muzeja Lana Pavlović i Isidora Banjac.

Vujkovićeva je istakla da je knjiga prilagođena za djecu od 5 do 12 godina.

Ona je dodala da knjiga "Tajni život muzeja" govori o životu 10 malih miševa koji otkrivaju kakav se tajni život odvija unutar zidina jednog muzeja i koji se kroz razne avanture upoznaju sa značajem institucije.

-Poseban akcenat stavljen je na prezentaciju muzejske kolekcije čiji su reprezentativni primjeri predstavljeni ilustracijama i tekstualnim objašnjenjima, s ciljem da se djeci ukaže na bogatstvo kulturnog nasljeđa koje baštini naša institucija i na značaj njegove prezentacije i očuvanja - navela je Vujkovićeva.

Nakon prezentacije, održana je radionica "Budi i ti muzealac!" za djecu, koja su upoznata o radu muzeja i muzejskih stručnjaka, kao i o kolekciji Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske čije reprodukcije se nalaze u knjizi "Tajni život muzeja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana