U trci za fotelju direktora Dječijeg pozorišta Republike Srpske Stanivuk i Bjelošević

M. P.
U trci za fotelju direktora Dječijeg pozorišta Republike Srpske Stanivuk i Bjelošević

Banjaluka - Rezultati konkursa za izbor direktora Dječijeg pozorišta Republike Srpske biće uskoro poznati, a komisija Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, kako smo saznali, biraće između dva kandidata, Vuje Stanivuka i Predraga Bjeloševića.

Bjelošević je na čelu ove kulturne institucije već 23 godine, a kako je istakao, želio bi još jedan mandat koji bi iskoristio da završi bitne započete poslove.

- Do kraja godine planiramo da postavimo predstave za tinejdžere, pa za djecu, održimo međunarodni festival. U planu su i veliki projekti za iduću godini, koji bi bili svojevrsna kruna moje karijere u ovoj instituciji kojoj sam, nadam se, postavio dobre temelje za dalji napredak - kazao je Bjelošević.

S druge strane, Stanivuk ima takođe velike ambicije kada je u pitanju funkcionisanje ove teatarske kuće, pogotovo kada je u pitanju njegovo finansiranje.

- Vrlo je bitan momenat menadžmenta u kulturi u današnjim vremenima, tako da bih se ja posvetio tom dijelu funkcionisanja ove kulturne institucije, ako budem izabran za direktora - kazao je Stanivuk i naglasio da ne bi zanemario ni umjetnički dio, gdje bi angažovao stručnjake da nastave na temeljima koji su već dobro izgrađeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana