U takmičarskom programu Kustendorfa film Marka Grbe Singha

Srna
U takmičarskom programu Kustendorfa film Marka Grbe Singha

Mokra Gora - U takmičarskom programu "Kustendorf" festivala, koji se održava na Mećavniku na Mokroj Gori, večeras će biti prikazan film "Da je po mom bilo, nikad ne bih otišao", reditelja Marka Grbe Singha iz Beograda.

Grba kaže da film govori o dvojici Somalijaca koji su "zaglavljeni" na Balkanu, na srpsko-rumunskoj granici i čekaju neko vrijeme.


"Filmsko vreme je jedan dan, čekaju noć da pređu u Evropsku uniju", kaže Grba, kojem je ovo drugo učešće na "Kustendorfu".

On je naveo da kratka verzija filma traje 15 minuta, da je snimana bez dijaloga i da prikazuje samo stanja i radnje likova prije nego što će otići kući.

"Film je nešto između igranog i dokumentarnog i glumci su zaista prave izbeglice, ali radnja napreduje kroz režiranu scenu i sve ovo je hibrid jednog dokumentarnog filma", rekao je Grba.

On je dodao da je film pripreman nepune dvije godine, jer postoji i duža verzija filma.

Grba kaže da bi mu bilo najdraže da snimatelj filma Marko Milovanović dobije neko priznanje, te podsjeća da je film već ranije dobijao nagrade.

"Na žKustendorfž dolazim već sedam godina i ovde se svaki put osećam sve bolje. Kada god dođem, upoznam nove ljude, turiste, glumce, učesnike i svaki put primetim nešto novo u ovom prostoru", zaključio je Grba. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana