U Sokocu uhapšen osumnjičeni za ubistvo Osterdala

GS
U Sokocu uhapšen osumnjičeni za ubistvo Osterdala

SOKOLAC - Pripadnici Policijske uprave Sokolac sinoć su na području ove opštine uhapsili jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ubistvom Harisa Osterdala u sarajevskom naselju Stup.

Riječ je o državljaninu Švedske Oliveru Erbertu Peteru, saznaje Kliks.

Pronađeno je vozilo, a ovaj muškarac je predat u nadležnost MUP-a Kantona Sarajevo.

Drugi napadač je u bijegu i za njim se još traga.

-Muškarac koji se dovodi u vezu sa ubistvom u Sarajevu uhapšen je, a riječ je o državljaninu Švedske čiji su inicijali H.O.P. (26) - saopštilo je kantonalno Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Iz policije su naveli da je uhapšeni može dovesti u vezu sa jučerašnjom pucnjavom na području opštine Ilidža.

Uhapšeni se nalazi u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Pucnjava se dogodila oko 16.25 časova u Ulici Džemala Bijedića. Policija je izvršila uviđaj, nakon čega se došlo do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela može dovesti državljanin Švedske H.O.P, te je on lociran i uhapšen.

Policija je pretresla stan na području Ilidže koji je koristio ubijeni, a nastavlja se i rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Na Osterdala su sinoć u sarajevskom naselju Stup pucale dvije maskirane osobe, koje su nosile sportske torbe u kojim se nalazilo automatsko oružje. Ranjen je još jedan državljanin Švedske.

Prema prvim informacijama pretpostavlja se da je riječ o plaćenim ubicama koje su namjenski došle u Sarajevo da likvidiraju Osterdala.

Švedski mediji navode kako je ovo ubistvo dio velikog sukoba unutar kriminalne mreže "Fokstrot" koja je u centru talasa nasilja u Štokholmu i Upsali.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana