U Beogradu premijerno izvedena Matovićeva kompozicija "Na Vračaru"

Srna
U Beogradu premijerno izvedena Matovićeva kompozicija "Na Vračaru"

BANjALUKA- Kompozicija "Na Vračaru", autora Mladena Matovića iz Banjaluke, premijerno je izvedena na tradicionalnom Vaskršnjem koncertu u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.

"Ukazana mi je velika privilegija i čast da se premijernim izvođenjem kompozicije `Na Vračaru` završi koncertni program jednog takvog kulturnog i duhovnog događaja kao što je `Vaskršnji koncert` u Beogradu", rekao je Matović Srni.

Matović je ispričao da se riječima ne mogu opisati emocije koje izazivaju takvi, ne baš česti trenuci, koje će pamtiti do kraja života.

Domaćinima je zahvalio na pozivu, gostoprimstvu i veoma reprezentativnom premijernom izvođenju kompozicije.

Kompoziciju "Na Vračaru" Matović je komponovao na tekst protođakona Mladena Kovačevića, parohijskog đakona pri Hramu Svetog Save.

Kompozicija je posvećenu Hramu Svetog Save, a na kraju koncertnog programa premijerno su je izveli udruženi horovi ovog hrama, kojima je dirigovala Katarina Stanković.

Koncert je održan sa blagoslovom Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, a prisustvovali su mu Njegovo Preosveštenstvo episkop remezijanski Stefan, apostolski nuncije u Srbiji nadbiskup Santo Ganđemi, sveštenstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke i mnogobrojna publika.

Osim horova Hrama Svetog Save, na koncertu su nastupili i Dječiji crkveni hor "Sveti knez Lazar" iz Kruševca i Hor "Sveti Serafim Sarovski" iz Zrenjanina, a naratori ovog kulturnog događaja su bili glumci Milan Bosiljčić i Tijana Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana