U Beogradu održana bioskopska premijera druge sezone "Složne braće"

Srna
Foto: Agencije

BEOGRAD - U Beogradu je održana svečana bioskopska premijera dugo očekivane nove sezone kultne humorističke serije "Složna braća - D nekst dženerejšn", uz prisustvo njenog kreatora Neleta Karajlića, autorske ekipe i brojnih zvanica.

Kreator i scenarista kultne serije, koja je obilježila devedesete godine i čije replike se i danas koriste, i ovaj put je Nele Karajlić, uz (njegovog sina) Srđana Jankovića, a režiju potpisuje Milorad Milinković. Druga sezona popularne televizijske serije, realizovane u zajedničkoj produkciji kompanije "Telekom Srbija" i ETM produkcije, donosi 12 novih epizoda, čije će premijerno televizijsko prikazivanje početi 4. januara na televiziji "Superstar".

Serija će se u 21.00 časova emitovati svake večeri od ponedeljka do četvrtka, dok će se u repriznom terminu od 8. januara u 20.00 časova prikazivati na TV Prva svake subote i nedjelje, saopšteno je iz Pi-ar agencije "KomunikArt". U odnosu na prvu sezonu serije iz 1995. godine, koja je pratila poslijeratna dešavanja na teritoriji "ničije zemlje", prilike i okolnosti su se bitno izmijenile. Ova nova sezona sa svojim novim, ali i starim likovima, pokazuje da je priroda univerzalnosti međuljudskih odnosa, kao i karakterističan humor naroda i pojedinaca sa prostora bivše Jugoslavije, jedna neprolazna i nepromjenljiva kategorija.

Novu sezonu serije "Složna braća" čini impozantna glumačka ekipa iz čitavog regiona, predvođena Natašom Ninković, Markom Gverom, Andrijom Kuzmanovićem, Nikolom Pejakovićem, Radoslavom Milenkovićem, Ljubišom Savanovićem, Milanom Kovačevićem, Amarom Ćorovićem. Tu su i Maja Čampar, Zoran Cvijanović, Nenad Okanović, Darko Ostojić, Mima Karadžić i drugi.

Scenarista Nenad Janković, poznatiji kao Nele Karajlić, napomenuo je da je bilo izrazito zanimljivo raditi "Složnu braću" sa režiserom Miloradom Milinkovićem koji je "jedan od onih reditelja koji razumiju humor". "Ako se publika bude barem upola smijala onome čemu smo se mi smijali tokom snimanja, naša misija će biti uspešna", istakao je Karajlić.

Glumac Okanović, jedan od izvršnih producenata ETM Produkcije, naglasio je da ga posebno raduje okolnost da je bio u prilici da producira novu sezonu serije uz čije je kultne replike i sam odrastao. Generalni direktor "Telekoma" Vladimir Lučić siguran je da će nastavak biti na nivou stare serije "Složna braća", ako ne i bolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana