U Beogradu formirana radna grupa za Miroslavljevo jevanđelje

Tanjug
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Ekspertska radna grupa za pregled kodeksa "Miroslavljevog jevanđelja" održala je danas konstitutivni sastanak u Ministarstvu kulture i informisanja.

"U njenom sastavu su eminentni stručnjaci iz oblasti proučavanja i poznavanja srpskog rukopisnog nasleđa profesor doktor Ðorđe Trifunović, akademik Jasmina Grković Mejdžor i profesor doktor Viktor Savić, viši naučni saradnik iz Instituta sa srpski jezik SANU", saopštilo je ministarstvo.

Radnu grupu za pregled ove "stare i retke knjige od izuzetnog značaja" formirala je potpredsjednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković, kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, "radna grupa će u okviru svog rada pregledati rukopis ''Miroslavljevog jevanđelja'' i utvrditi redoslijed i kontinuitet teksta i o tome sačiniti Izveštaj Ministarstvu kulture i informisanja".

"Pregled rukopisa ''Miroslavljevog jevanđelja'' biće obavljen u skladu sa Stručnim uputstvom o uslovima čuvanja i izlaganja ''Miroslavljevog jevanđelja'' koji je donijela Narodna biblioteka Srbije", saopštilo je ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana