Trivić: I u Srpskoj održati Milenkovićev master klas za mlade umjetnike

Srna
Trivić: I u Srpskoj održati Milenkovićev master klas za mlade umjetnike

BANjALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske ima želju da violinista Stefan Milenković i u Republici Srpskoj, po uzoru na aktivnosti koje se realizuju u Srbiji, organizuje master klas za mlade umjetnike koji imaju potencijal da budu ambasadori Srpske u regionu i u svijetu, rekla je danas resorni ministar Natalija Trivić.

Ona je tokom sastanka sa Milenkovićem u Banjaluci rekla da su umjetnici i svi stvaraoci u oblasti kulture najbolji ambasadori i da je zbog toga značajno da institucije Srpske obezbijede mogućnost za prenos znanja i iskustva na mlađe generacije.

Trivićeva je istakla da će susreti sa velikim umjetnicima kao što je Milenković uticati na njihovu motivaciju da i oni još više nastave da rade i da se trude u razvoju znanja i vještina, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Ona je sa violinistom razgovarala o mogućnosti saradnje na teritoriji Republike Srpske, ali i o značaju koji ima Prvi međunarodni muzički festival "Banjaluka fest", na kojem će ovaj umjetnik večeras nastupati.

Milenković je rekao da se raduje saradnji jer do sada nije imao priliku da u Republici Srpskoj drži master klas i da se nada da će epidemiološka situacija omogućiti da se svi planirani projekti realizuju u što kraćem vremenskom periodu.

Trivićeva je poklonila Milenkoviću košulju sa zmijanjskim vezom, koji se sa ponosom predstavlja kao svjetsko kulturno dobro i nosi snažnu simboliku ovdašnjeg kulturnog nasljeđa, koje se prenosi generacijama od sredine 19. vijeka.

"Dio poklona su i notni zapisi našeg akademika Vlade S. Miloševića, koji su pisani za gudački kvartet, a objavljeni u izdanju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci", navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana