Tri nagrade za predstavu Potop

Mirna Pijetlović
Tri nagrade za predstavu Potop

Banjaluka - Banjalučko Studentsko pozorište osvojilo je tri nove nagrade za predstavu "Potop" i to na multimedijalnom festivalu "Bunker fest", koji je protekli vikend održan u Klubu kulture "Bunker" u banjalučkom naselju Nova varoš.

Prema odluci žirija, predstava "Potop" ovjenčana je nagradom za muziku, koju je radio kompozitor Miroslav Janjanin, nagrada za interpretaciju pripala je glumici Jeleni Stojaković, dok je autor ove predstave Aleksandar Pejaković dobio priznanje za total dizajn predstave.

Ovo je ukupno dvadeseta nagrada za predstavu "Potop", a bilo je ovo deseto izvođenje najnagrađivanije predstave u istoriji banjalučkog Studentskog pozorišta. 

- Do sada je naš teatar sa ovom predstavom gostovao u osam gradova Prijedor, Bugojno, Laktaši, Novi Grad, Mostar, Modriča, Ribnik, Novi Sad, a u Banjaluci predstava je posljednji put igrala na dan premijere 12. marta 2015. godine u podrum sceni u Gospodskoj ulici. Naredno, jedanaesto izvođenje predstave je 13. marta 2016. godine na festivalu "Zlatna kulisa" u Kragujevcu - saopšteno je iz uprave banjalučkog Studentskog pozorišta.

Prvi multimedijalni festival "Bunker fest" na kojem je, pored dramskog, priređen i likovni, muzički i književni program, održan je s ciljem decentralizacije kulture, sa porukom organizatora da se kultura u Banjaluci treba njegovati i van centra grada.

Takođe, željeli su Klub kulture "Bunker" u Novoj varoši da približe svim ljubiteljima kulture te zainteresovane da animiraju da im se pridruže kako bi zajednički osmislili program koji bi bio interesantan kreativcima različitih interesovanja.

Festival

Kada je u pitanju "Bunker fest", organizatori ističu da su zadovoljni posjetom te naglasili da je najposjećeniji bio muzički maraton di-džejeva. Publika je imala priliku da pogleda izložbu "Realizam-modernizam" Lane Samardžija te uživa u večeri humora i satire.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana