Trebinje kao nadahnuće

R. Mi.
Trebinje kao nadahnuće

Trebinje - Na Međunarodnoj likovnoj koloniji Lastva Trebinje 2013. stvara 17 likovnih umjetnika iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Francuske.

Osnivač kolonije akademska slikarka Radmila Lizdek ističe da ova kolonija postaje sve prepoznatljivije kulturno obilježje grada na Trebišnjici. I ove godine umjetnici stvaraju u prostoru trebinjskog Doma penzionera koji im pruža odlične uslove za rad.

- Sva djela nastala na likovnoj koloniji biće predstavljena na jedinstvenoj izložbi polovinom avgusta pod platanima. Trebinje će i poslije ove kolonije ostati bogatije za još dosta novih slika različitih tehnika i formata, koje plijene svojom originalnošću i ljepotom - kaže Lizdek.

Radovi će ostati u fundusu Međunarodne umjetničke kolonije “Lastva”, a trebalo bi da budu smješteni u Muzeju, čije je otvaranje u planu još od prvog saziva.

- Inspiracija za slike je još tajna. Trebinje je lep grad, očekujem da će nešto fino da se dogodi, a onda će doći i inspiracija - kaže vajar iz Beograda Zdravko Joksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana