Trebinje: Aplauzi za Sumnjivo lice

Ratomir Mijanović
Trebinje: Aplauzi za Sumnjivo lice

Trebinje - Pozorište ispunjeno do posljednjeg mjesta, gromoglasni aplauzi i dobro poznata priča Branislava Nušića obilježili su premijeru predstave "Sumnjivo lice" u režiji Željka Miloševića u Kulturnom centru u Trebinju.

Glumci Stevan Šerbedžija, Nataša Perić, Marija Pikić, Vladan Popović, te Ivan Skoko, Rajko Marčeta, Igor Gudelj, Marko Nedeljković i Vladimir Nićiforović u ponedjeljak uveče su pokazali snagu svojih umjetničkih kreacija.

Mladi glumci sa akademija iz Banjaluke i Mostara uspješno su, nakon više od pola vijeka, uz podršku radnika Kulturnog centra Trebinje, priredili profesionalni pozorišni komad trebinjske produkcije.

- Odlično odigranoj predstavi prethodio je naporan rad. Trebalo je okupiti ljude sa raznih strana i ovom prilikom im zahvaljujem na svemu što su uradili, kao i menadžmentu Kulturnog centra - kazao je Milošević i dodao da mu je veliko zadovoljstvo što je dio pomenutog pozorišnog projekta.

Nada se, kako je rekao, da će predstava "Sumnjivo lice" otvoriti ozbiljna razmišljanja o profesionalnoj sceni u Trebinju.

- Ranije je bilo sličnih, poluprofesionalnih pokušaja, manje ili više uspješnih, međutim, ovo je zaista krupan korak za Trebinje, a nadam se i sa pozitivnim posljedicama za naš pozorišni život - kazao je Milošević.

Glumica Marija Pikić, prva Trebinjka koja je učestvovala na Kanskom festivalu, u predstavi "Sumnjivo lice" tumači lik Marice.

- Ova predstava je i prilika da se otvore neka važna pitanja o budućnosti pozorišta u Trebinju. Ovaj komad je prilika da publika iz Trebinja vidi šta znači pozorišni profesionalizam i koliko je lijepo imati na repertoaru u svom gradu profesionalnu predstavu, koja može da živi, putuje dalje i predstavlja Trebinje u drugim sredinama - rekla je Pikićeva.

U predstavi, čiju je adaptaciju uradio Pavle Jozić, muziku Božidar Bobo Vučur, kostime Ivana Kurešević, a lektorisanje Olgica Cice, pored Pikićeve glumi i Igor Gudelj iz Trebinja.

- Prezadovoljan sam. Zahvaljujem publici što je došla u velikom broju jer to nismo očekivali - rekao je Gudelj i dodao da se nada da će pozorišni život ove predstave biti uspješan.

Prioriteti

Direktor Kulturnog centra Dejan Bodiroga rekao je da je predstava "Sumnjivo lice" dobar projekat, ali i dokaz da Trebinje, pored amaterskog i pionirskog pozorišta, ima potencijala i ambicije za profesionalnom scenom, što će biti prioritet u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana