Top u RS na ljeto

Ale­ksan­dra Gli­šić
Top u RS na ljeto

Beo­grad - Film "Top je bio vreo" pre­mi­je­ru u Re­pu­bli­ci Srpskoj tre­ba­lo bi da ima na prvom fes­ti­va­lu bal­kan­skog ko­pro­du­kci­onog fil­ma u Ko­zar­skoj Du­bi­ci.

Na­ja­vio je ovo glu­mac i pro­du­cent Ti­ho­mir Sta­nić, pod­sje­ća­ju­ći da će film "Top" u re­ži­ji Slo­bo­da­na Sker­li­ća pre­mi­jer­no bi­ti pri­ka­zan na 42. beo­grad­skom Fes­tu, ko­ji će bi­ti održan od 28. fe­bru­ara do 9. mar­ta.   

Ri­ječ je o fil­mu ko­ji je nas­tao in­spi­ri­san is­to­ime­nim ro­ma­nom Vla­di­mi­ra Ke­cma­no­vi­ća, snimljen je u pro­du­kci­ji "Dri­na fil­ma" i "Bal­kan fil­ma", a ko­pro­du­cent je Ra­dio-te­le­vi­zi­ja Re­pu­bli­ke Srpske. Ke­cma­no­vić je za ovo dje­lo do­bio na­gra­du "Me­ša Se­li­mo­vić". Pri­ča je smje­šte­na u ra­tno Sa­ra­je­vo, odno­sno u zi­me 1992. i 1993. go­di­ne.

- "Top" otva­ra Fest u Beo­gra­du, a po­što je ve­ći­na sce­na snimljena u Ko­zar­skoj Du­bi­ci, ona se na­me­tnu­la kao pra­vi izbor za prvo pri­ka­zi­vanje u Srpskoj. Fes­ti­val bal­kan­skog ko­pro­du­kci­onog fil­ma pri­pre­ma­mo već ne­ko­li­ko me­se­ci, a pla­ni­ra­no je da tra­je od 7. do 12. ju­la u Ko­zar­skoj Du­bi­ci - ka­že Sta­nić.

Do­da­je da pro­gram fes­ti­va­la još ni­je zao­kru­žen, ali je po­zna­to ko će pra­vi­ti izbor fil­mo­va.

- Se­le­ktor je ugle­dni fil­mski kri­ti­čar i pro­du­cent Ne­nad Du­kić, a u okvi­ru fes­ti­va­la bi­će or­ga­ni­zo­va­na i dvo­dne­vna tri­bi­na - dis­ku­si­ja o mo­gu­ćnos­ti­ma fil­mske ko­pro­du­kci­je na Bal­ka­nu - ot­krio je Sta­nić.

Pro­du­cent i glu­mac ka­že da ih u idu­ćem pe­ri­odu oče­ku­je mno­go fes­ti­va­la, na ko­ji­ma će se pred­sta­vi­ti os­tva­renjima u pro­du­kci­ji "Dri­na fil­ma" i "Bal­kan fil­ma".

- Film "Ma­li Bu­do" re­di­telja Da­ni­la Be­ćko­vi­ća, či­ji je ko­pro­du­cent "Bal­kan film", bi­će pred­stavljen u ja­nu­aru na fes­ti­va­lu "Kus­ten­dorf" na Mo­kroj Go­ri - re­kao je Sta­nić.

Eki­pa

Glu­ma­čku eki­pu fil­ma "Top je bio vreo" či­ne Bo­ja­na Maljević, Slav­ko Šti­mac, Ani­ta Man­čić, Ale­ksan­dar Stoj­ko­vić, Željko Stje­pa­no­vić, Ste­fan Bun­da­lo, San­dra Ljubo­je­vić... Gla­vna ulo­ga po­vje­re­na je dje­ča­ku Sta­ni­sla­vu Ru­čno­vu iz Ko­zar­ske Du­bi­ce.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana