Top je bio vreo u trci za nagradu

Agencije
Top je bio vreo u trci za nagradu

Sopot - U takmičarskom programu 43. filmskog festivala SOFEST, koji će biti održan od 1. do 5. jula u Sopotu, biće prikazano šest filmova.

Među njima je i ostvarenje "Top je bio vreo" u režiji Slobodana Skerlića koje je autor snimio inspirisan istoimenim romanom Vladimira Kecmanovića. Veći dio filma snimljen je u Republici Srpskoj, a dio ekipe čine glumci iz RS.

Vršilac dužnosti direktora Direkcije beogradskog FESTA-a Gradimir Dimitrijević kaže da će festival otvoriti projekcija filma "Vojna akademija 2" reditelja Dejana Zečevića u takmičarskom programu.

U ovoj selekciji biće prikazani i "Mamula" Milana Todorovića, "Odumiranje" Miloša Pušića, "Gdje je Nađa" grupe autora i "Kad ljubav zakasni" Ivana Stefanovića.

U revijalnom dijelu, povodom obilježavanja 150 godina od rođenja Branislava Nušića, biće prikazani filmovi "Sumnjivo lice", "Dr", "Narodni poslanik" i "Masmediologija na Balkanu" snimljeni po djelima slavnog srpskog komediografa. Na repertoaru su i ostvarenja za djecu "Legenda o Sarili", "Mala velika panda" i "Amazonija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana