Tom Holand u ulozi Spajdermena

Priredila: Aleksandra Madžar
Tom Holand u ulozi Spajdermena

Los Anđeles - Potraga za Spajdermenom je završena, a novo lice Pitera Parkera, čovjeka pauka, je glumac Tom Holand.

Zvijezda filma "Nemoguće" igraće popularnog superheroja u novom nastavku franšize koju će režirati Džon Vots, a koji u bioskope stiže u julu 2017. godine.

Studio "Soni" najavio je da će film, koji još nema naslov, publici ponuditi nešto sasvim novo. Od 2002. godine snimljeno je pet filmova u okviru serijala koji je dosad inkasirao četiri milijarde dolara. U ulozi Spajdermena prethodno su bili Tobi Megvajer i Endru Garfild.

Devetnaestogodišnji Holand poznat je i po ulogama u trileru "Opasan poziv" i Bi-Bi-Sijevoj seriji "Vučje leglo", adaptaciji romana Hilari Mantel. Publika će u decembru imati priliku da ga vidi i u filmu "In the Heart of the Sea " Rona Hauarda.

Kompanija "Soni" postigla je dogovor sa studiom "Marvel" da se Spajdermen ponovo vrati u filmove ove "Diznijeve" kompanije.

- Novi Spajdermen će se pojaviti u sljedećem "Marvelovom" filmu, u sklopu "Marvelovog kinematografskog svijeta" - saopštio je "Soni", dodajući da će se čovjek pauk najvjerovatnije već naći među junacima trećeg nastavka filmova "Kapetan Amerika" - "Građanski rat".

Izvršni direktor "Diznija" Robert Ajder, u čijem je vlasništvu studio "Marvel", rekao je da su svi presrećni jer imaju priliku da u saradnji sa "Sonijem" vrate ovu ikonu u "Marvelov" svijet, te da im to pruža priliku za dalji razvoj franšize.

Prethodna dva filma o Spajdermenu, u režiji Marka Veba, koji se se u bioskopima pojavili 2012. i 2014. godine, zaradili su blizu 1,5 milijardi dolara širom svijeta.

I u prvom i u drugom dijelu filma specijalni efekti su bili nešto što dopunjuje priču o superheroju. Elektro, zlikovac protiv koga se bori Spajdermen, bio je najzahtjevniji lik kada su efekti u pitanju.

Bilo je potrebno vizuelno predstaviti kako on uspijeva da stvara elektricitet. Željeli su da naprave nešto neviđeno pa su oblike, boje i nijanse tražili u prirodi, tj. posmatranju Mliječnog puta, munja itd.

Njujork je uvijek bio Spajdermenov grad. Od rođenja, tokom odrastanja, kao i u srednjoj školi i na univerzitetu. Snimanje filma je kompletno urađeno u ovom gradu, što ovaj film izdvaja od ostalih u ovoj franšizi.

Film je privukao veliki broj posmatrača, koji su prisustvovali snimanju kako bi vidjeli jednog od najomiljenijih heroja. Ljubav prema heroju koga pamte iz vremena su dok još bili klinci, okupila je ekipu kako bi napravili najbolji film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana