Televizijska serija "The Mandalorian" dobija strip adaptaciju

B.P.
Televizijska serija "The Mandalorian" dobija strip adaptaciju

LOS ANĐELES - Na stranci Starwars.com, zvanično je najavljeno da će izdvačka kuća "Marvel", objaviti strip adaptaciju prve sezone serije "The Mandalorian" od osam brojeva.

Strip će biti objavljen u junu, pisaće ga scenarista Rodni Barns, a crtaće Žorž Žanti. Svaki broj će odgovarati jednoj od prvih osam epizoda franšize i biće prilika da se iz novog ugla ponovo prožive sve avanture Mando ratnika i bebe Jode pod imenom Grogu.

Svaki broj će izaći sa različitim varijantama naslovnica. Naslovnicu prvog broja potpisaće Adi Granov, dok Barns kaže da je ovo posao iz snova svakog scenariste.

- The Mandalorian" priča obuhvata toliko mnogo stvari oko kojih sam strastven! Volim vesterne, fantastiku, naučnu fantastiku, komediju, dramu… to je posao iz snova za svakog pisca. Stvarno sam srećan što sam izabran za ovu poziciju - rekao je  Barns, dok je njegov kompanjon na poslu Žanti rekao da je on stari zaljubljenik u ovaj univerzum.

-Uvjek sam mislio da je stil umjetnika veoma sličan stenografskom pisanju. To je vrlo subjektivno. Ono što unosim u "Star Wars", su moji detalji i moja ljubav prema dalekoj, dalekoj galaksiji. Volim da crtam sve te specifične male detalje. Moj stil je oduvijek bio orijentisan na detalje, a sa Mandalorijancem ima toliko toga da se uradi sa likom i pozadinom, i jedva čekam da vizuelno dodam ionako bogatu tapiseriju koja čini ovaj univerzum-rekao je Žanti.

Takođe postoji velika vjerovatnoća da će strip adaptacija Mandalorijanca biti put ka novim, originalnim avanturama ovog lika u stripu, te da ćemo u bliskoj budućnosti vidjeti i druge strip avanture o lovcu na glave po imenu Đin Djarin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana