Teatar iz Bugojna podigao zavjesu u Domu omladine

Aleksandra Madžar
Teatar iz Bugojna podigao zavjesu u Domu omladine

Banjaluka - Komad "Ja ili neko drugi", po tekstu Maje Pelević, Teatra "Fedra" iz Bugojna otvorio je pozorišnu sezonu banjalučkog Doma omladine.

Predstavu, koju je u punoj sali publika u srijedu uveče podržala dugim i jakim aplauzom, režirao je Amel Ugarak.

Kada je riječ o rediteljskim potezima kojima se služio, ovaj mladi umjetnik ističe da se vodio samo ličnim osjećanjima.

- Veoma sam zadovoljan reakcijama publike i drago mi je što je sala bila puna - dodao je Ugarak.

Smatra da se ovaj komad tiče svakog pojedinca, koliko i njega samog, te da se rijetko odluči da režira predstavu koja nema snažnu društvenu poruku.

- Komad "Ja ili neko drugi" zapravo je priča o onome što se dogodilo i kako se dogodilo, a da niko to nije vidio ni čuo, a opet svi tačno znaju gdje, kako, kad i zašto se dogodilo - objasnio je Ugarak.

Podsjetio je i na 1963. godinu kada je osnovan Teatar "Fedra", koji je tada bio odrednica za kvalitetno i zabavno provođenje vremena.

- Danas je druga riječ zauzela to mjesto ,"televizija", tačnije TV, jer gdje god na svijetu upišete ova dva slova, svi će znati šta mislite - kazao je on.

Osvrnuo se i na 22. novembar 1963. godine, samo jedan dan prije zvaničnog osnivanja "Fedre", kada je  ubijen Džon F. Kenedi.

- Taj događaj su zabilježile TV kamere i do danas je to najprikazivaniji snimak nekog događaja na svijetu. Od tog dana ništa više nije isto. Ne zbog toga što je Kenedi umro, nego zbog toga što je "televizija" postala nešto sasvim drugo. Od tog dana sve ide "uživo" - smatra reditelj.

Saradnja

- Imamo veoma dobru i uspješnu saradnju sa Banjalučkim studentskim pozorištem i uvijek ih rado ugostimo, kao i oni nas. Ovo gostovanje bila je izuzetna prilika da se počne priča o našem koprodukcijskom projektu. Nadamo se da će i to biti još jedan dobar umjetnički poduhvat, na obostrano zadovoljstvo - rekao je Amel Ugarak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana