Teatar fest u znaku Nušića

Aleksandra Madžar
Teatar fest u znaku Nušića

Banjaluka - Premijerom predstave "Nora" Narodnog pozorišta Republike Srpske 8. juna počeće 17. Teatar fest "Petar Kočić", koji se tradicionalno održava u nacionalnom teatru.

Potvrdili su ovo na pres-konferenciji održanoj u Narodnom pozorištu RS, a komad koji diže zavjesu režirao je Nebojša Bradić iz Beograda. Vrata "Teatar festa" biće otvorena do 15. juna, a zaljubljenici u čari priča na sceni imaće priliku da u takmičarskom dijelu pogledaju šest predstava.

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Savremen, savremen" i sve je u znaku obilježavanja 150 godina od rođenja najvećeg srpskog komediografa Branislava Nušića.

- U selekciji su predstave "Čarobnjak" Narodnog pozorišta iz Sombora, "Mister Dolar" Narodnog pozorišta iz Subotice, kao i "Rođendan gospodina Nušića" Zvezdara teatra iz Beograda - rekao je selektor festivala Željko Stjepanović.

Dodao je da će publika imati priliku da pogleda i "Gluhu svadbu" Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, "Trpele" Beogradskog dramskog pozorišta i "Čudo u Poskokovoj Dragi" Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba.

- Svi koji dođu na "Teatar fest" moći će da uživaju u odličnim predstavama i vrhunskom teatarskom doživljaju - istakao je Stjepanović.

Festival će biti zatvoren predstavom "Prevaranti u suknji", koju će, nagrađenima u čast, izvesti glumci Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca. Cijena pojedinačne ulaznice je 20 maraka, dok paket ulaznica košta 100 maraka. U paket nije uključena predstava "Nora", jer je rasprodata, ali jeste "Prevaranti u suknji".

"Zločin i kazna"

- Žao nam je što predstava "Zločin i kazna" zagrebačkog Gradskog dramskog kazališta Gavela, uz svo zalaganje njihove tehnike, nije u mogućnosti da stane na scenu našeg pozorišta, tako da ćemo ostati uskraćeni za jedan vrhunski umjetnički događaj. Kamerni teatar 55 iz Sarajeva ponudio nam je dvije odlične predstave, ali zakasnili su sa prijavom za učešće na "Teatar festu" - kazao je Željko Stjepanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana