Teatar fest Petar Kočić član evropske festivalske zajednice

A. M.
Teatar fest Petar Kočić član evropske festivalske zajednice

Banjaluka - Teatar fest "Petar Kočić" dobio oznaku "Evropa za festivale, festivali za Evropu" za 2017. i 2018. godinu, čime je postao dio evropske festivalske zajednice.

Festivali kojima se dodjeljuje ova oznaka kvaliteta odabrani su na konkursu, a zvanično proglašenje biće upriličeno u Visbadenu 4. maja. Aplikaciju Teatar festa "Petar Kočić" odobrila je međunarodna porota, nakon uspješne procjene stručnjaka.

"Evropa za festivale, festivali za Evropu" program je Evropske komisije, koji je inicirala Evropska asocijacija festivala s ciljem stvaranja evropske platforme festivala.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković rekao je da se Teatar fest "Petar Kočić", nakon 20 godina postojanja, izborio za ovo značajno priznanje kvalitetnom selekcijom predstava i odnosom prema pozorišnoj umjetnosti.

- Prošli smo aplikaciju za ovo priznanje i sada smo dio te asocijacije, što znači da postajemo vidljiviji, prepoznatljiviji i značajniji na mapi evropskih pozorišnih festivala -  rekao je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana