Sve spremno za večerašnju premijeru u Gradiškoj: Ljubavne prevare u Boing-boingu

Milan Vujić
Sve spremno za večerašnju premijeru u Gradiškoj: Ljubavne prevare u Boing-boingu

Gradiška - Poslije dva mjeseca priprema, glumačka ekipa "Grad pozorišta" Gradiška, sa rediteljem Željkom Stjepanovićem na čelu, spremna je za večerašnje premijerno izvođenje komada "Boing-boing" po tekstu Marka Komoletija.

Režiser Željko Stjepanović najavio je da publiku očekuje  brza, dinamična komedija puna raznih preokreta.

- U predstavi provincijalac koji dolazi u Pariz postaje arhitekta i pronalazi najbolji način da se dobro provodi u životu. Uspijeva da napravi sjajan raspored kako bi tri stjuardese bile kod njega, i to svaka po dva dana. U onom trenutku kada se poremeti redoslijed letenja, dolazi do zbrke, pa se sve tri stjuardese u istom trenutku zateknu u njegovom stanu. U svim tim radnjama mu pomažu prijatelj iz provincije i kućna pomoćnica - ispričao je Stjepanović.

U ovoj predstavi glumačke kreacije pokazaće Draško Vidović, Admir Mešić, Mirela Predojević, Jovanka Božović-Milovanović, Ena Radovanović i Belinda Božičković.

Vidović, koji je i direktor "Grada pozorišta", istakao je da je tekst dosta poznat i možda je jedan od najprevođenijih i najigranijih tekstova, pun raznih preokreta.

- Ovaj tekst nam je bio zanimljiv posebno jer su prethodne predstave bile drame sa elementima komedije. Ovaj put smo se odlučili da radimo jednu lepršavu vodvilj komediju, a nešto slično prvoj našoj predstavi "Luda lova" - istakao je Vidović i dodao da upravo zbog toga očekuje veliko interesovanje publike.

Da će publika uživati u komadu koji govori o muško-ženskim odnosima, ljubavnim prevarama i iznevjerenim očekivanjima, potvrdio je i glumac Admir Mešić.

Ipak, najbitniji faktor u radu na predstavi bio je reditelj Željko Stjepanović, dodala je glumica Jovanka Božović-Milovanović, koji je, kako kaže, glumce vješto uveo u ovaj tip komedije.

- Veoma smo zahvalni režiseru Stjepanoviću, bez kojeg sigurno ne bi bio ovakav rezultat koji će publika da vidi večeras na premijeri - rekla je Božović-Milovanović.

Glumica pozorišta Prijedor Mirela Predojević nije krila oduševljenje što će igrati u pozorištu čiji je ona jedan od osnivača.

- Meni je izuzetno drago što sam ponovo u svom pozorištu i ovo je veoma emotivno za mene - rekla je Predojevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana