Sutra u Beogradu Festival dječije poezije "Mali pobednik"

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - U Udruženju književnika Srbije u Beogradu sutra će biti organizovan 10. Festival poezije beogradskih osnovnih škola "Mali pobednik", koji je i izborno takmičenje za Međunarodni festival dječije poezije "Dječije carstvo" u Banjaluci, saopštilo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Učestvovaće 40 mladih pjesnika, finalista konkursa, koji će se takmičiti za nagrade u dvije kategorije - od prvog do četvrtog i od petog do osmog razreda.

Biće dodijeljene po jedna prva, dvije druge i tri treće nagrade u obje kategorije, a žiri će proglasiti i apsolutnog pobjednika festivala.

Sedmoro najboljih kvalifikovaće se za finale jednog od najvećih festivala poezije u regionu "Dječije carstvo" u Banjaluci.

Festival je u prethodne dvije godine organizovan putem interneta, a ove godine će se održati uz prisustvo takmičara, žirija i navijača.

Organizatori su naveli da "Mali pobednik" kreira prostor za druženje, međusobnu saradnju i razmjenu iskustava i za učenike i za nastavnike, njeguje mlade talente, stvara nove generacije pjesnika, ali i promoviše saradnju Republike Srpske i Srbije, Banjaluke i Beograda.

Festival organizuje udruženje "Kultart" iz Beograda, uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana