Sutra počinje BELEF

B92
Sutra počinje BELEF

Beograd - Beogradski letnji festival 2013. biće otvoren sutra na Trgu Republike u 20 časova. Festival će otvoriti Baskerfest na BELEF-u, jedan od trinaest festivalskih programa, koji će publika imati prilike da vidi ovog ljeta.

Svečanom procesijom uličnih zabavljača, žonglera i akrobata, sutra počinje 22. Beogradski letnji festival.

U isto vrijeme svi poštovaoci skulpturne umjetnosti moći će da do 15. jula uživaju u skulpturama od terakote u okviru projekta Teratorija na Belefu.

Baskerfest na BELEF-u je besplatan festival za cijelu porodicu.

Ne postoje ulaznice, jedino za šta bi trebalo izdvojiti novac je napojnica za izvođače.

Predstavama najboljih svjetskih izvođača i, u isto vrijeme, izvođača iz Srbije, festival nudi mnoštvo ulične zabave u kojoj su posmatrači aktivni koliko i izvođači.

U tri festivalska dana na ovogidišnjem BELEF-u, u okviru prvog od 13 festivala, Baskerfest će obilježiti Ian Ubitačni i Još Ubitačniji Ulični Šou, analogni eksperiment ulične fizike, čovjek – leopard, Muka i Bruka, Pozorište Naufrago…

Baskerfest na BELEF-u traje do nedjelje, 23. juna, program je na Trgu republike od 18 do 23 časova, dok su sva izvođenja besplatna za publiku.

Poslije Baskerfesta, ljubitelji kartke filmske forme moći će da uživaju u selekciji filmova u okviru Kratkog metra na Belefu.

Na otvorenom bioskopu BELEF scene, u dvorištu V beogradske gimnazije, filmski sladokusci uživaće u novom tajvanskom kratkom filmu, kao i u ostvarenjima koji su vidjeli na ovogodišnjem festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana