Sutra Kočićev dan u Beogradu

Srna
Foto: Ilustracija

BEOGRAD - Za sutra je planiran Kočićev dan u Beogradu, koji se tradicionalno organizuje posljednjeg četvrtka u avgustu u okviru manifestacije Kočićev zbor, saopšteno je danas iz Predstavništva Repbulike Srpske u Srbiji.

Kočićev dan u Beogradu počeće u 11.00 časova polaganjem cvijeća i prisluženjem svijeća na grobu Petra Kočića u Aleji velikana na Novom groblju, a u podne i pred spomenikom velikom srpskom piscu u Čuburskom parku na Vračaru.

Uz prisustvo potomaka slavnog srpskog pisca, cvijeće će položiti predstavnici udruženja književnika, Srbije i Republike Srpske, grada Banjaluke i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Istog dana u Udruženju književnika Srbije biće organizovano književno veče posvećeno Petru Kočiću, a učestvovaće ovogodišnji dobitnik Kočićeve nagrade Ljubivoje Ršumović i književnici iz Srbije, Republike Srpske i Rumunije.

Kočićev dan u Beogradu organizuju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji i Udruženje književnika Srbije u saradnji za Organizacionim odborom Kočićevog zbora i Udruženjem književnika Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana