Sutra izložba slika Milana Konjovića

Agencije
Sutra izložba slika Milana Konjovića

Banjaluka - Izložba slika jednog od najvećih srpskih slikara 20. vijeka Milana Konjovića biće otvorena sutra u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci, prenose agencije.

Izložba “Inicijative Milana Konjovića na raskršćima srpske umjetnosti 20. vijeka” biće postavljena u saradnji sa Galerijom “Milan Konjović” iz Sombora u kojoj se nalazi oko 1.080 radova ovog velikog umjetnika.

- U Banjaluci će biti predstavljen presjek cijelog Konjovićevog opusa, od kubizma, socijal-realizma, preko apstrakcije, ekspresionizma i moderne - kažu u Muzeju savremene umjetnosti Srpske.

Izbor djela i tekst kataloga izložbe potpisao je istoričar umjetnosti Sava Stepanov koji ističe da je osnovna koncepcijska ideja ove izložbene postavke da pokaže da je ovaj umjetnik, skoro kompletnim izuzetno bogatim opusom, bitno uticao na pravce razvoja srpskog slikarstva 20. vijeka.

Kustos izložbe u Banjaluci je Lana Pilipović, a ljubitelji umjetnosti imaće priliku da ovu značajnu postavku pogledaju do 20. jula.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana