Studio Teatar 078: "Sirena i Viktorija" sutra premijerno u Banjaluci

G.S.
Studio Teatar 078: "Sirena i Viktorija" sutra premijerno u Banjaluci

BANjALUKA - Predstava "Sirena i Viktorija", Studija Teatar 078 iz Banjaluke, u režiji Željka Stjepanovića, premijerno će biti odigrana sutra u prostorijama Teatra 078 u Banjaluci (Kralja Alfonsa XVIII, 48A)

U predstavi igraju glumci Tanja Buhavac Perduv, Vesna Vasilić i Siniša

Babić, a glumica Tanja Buhavac Pedruv rekla je da su na predstavi radili tri mjeseca.

- U predstavi imamo dvije slučajne prijateljice, jedna je malo neobrazovna žena (Sirena), koja je došla iz provincije, u za nju, veliki grad, i ostvarila je sve svoje materijalne snove, ali nedostaje joj to nešto malo, što joj uvijek nedostaje i onda je odlučila da uzme sama stvar u svoje ruke. I tada kreću komplikacije. Viktorija je njena slučajna prijateljica, koja pokušava Sirenu da izdigne na jedan veći nivo, da ona nešto nauči i njoj to ne polazi za rukom. Doktor nauka koji teško živi i pokušava da se snađe u ovom surovom svijetu je treći lik u predstavi - objasnila je ona na pres konferenciji održanoj u susret premijeri.

Izvršna direktorica teatra Jelena Đorđević, na pres konferenciji se kratko osvrnula na rad samog studija.

- Studio Teatar 078 je škola glume osnovana 2018. godine, da onima koji sanjaju da postanu glumci, tu želju i ispunimo. Studio broji pedesetak članova, uzrasta od 10 d 60 godina, a programi grupe su prilagođeni uzrastu. Mentori koji vode grupe su prof. glumci - Vladimir Đorđević, Željko Stjepanović i Željko Erkić. Velika je zainteresovanost među polaznicima, tako da mi uvijek napominjemo da nikad nije kasno - rekla je ona .

Izvođenje predstave "Sirena i Viktorija" počinje sutra u 20 časova, a naredna dva igrana zakazana su za 9. i 10. novembar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana