Stručno vođenje kroz izložbe sutra u MSURS

Milanka Mitrić
Foto: N. Mićević

BANjALUKA - Stručno vođenje kroz izložbe "Budućnost se ponavlja više nego istorija" Igora Bošnjaka i "Dekorativna sopstva" Borjane Mrđe biće održano sutra naveče u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (MSURS).

O umjetničkom projektu i realizaciji izložbe "Dekorativna sopstva" publici će govoriti umjetnica Borjana Mrđa u razgovoru sa višom kustoskinjom Muzeja savremene umjetnosti RS Lanom Pavlović.

- Izložba "Dekorativna sopstva" predstavljena je u mediju crteža, slika, slika-objekata i video instalacije u okviru kojih Mrđa preispituje odjevni proces odvajanja od samog tijela, povezujući mitološke konstrukcije i porodičnu istoriju sa trenutnim okolnostima u kojima haljina postaje dekorativna površina otvorena za različite upise i kodove. Koje su polazne tačke ovog umjetničkog projekta i na koji način je porodično nasljeđe i porodična istorija uticala na realizaciju ove izložbe, publici će otkriti umjetnica u razgovoru sa kustoskinjom – saopšteno je iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

Izložbu "Budućnost se ponavlja više nego istorija" posjetiocima će predstaviti viši kustos Muzeja savremene umjetnosti RS Mladen Banjac.

- Banjac će u okviru stručnog vođenja publici približiti Bošnjakov umjetnički projekat koji na novi način interpretira pitanje socijalističkog spomeničkog nasljeđa. Izložba je rezultat umjetnikovog višegodišnjeg istraživanja prikazana kroz seriju video radova, printova i arhivskih instalacija inspirisanih prije svega spomeničkim nasljeđem iz doba SFR Jugoslavije naročito spomenicima na Kozari i Sutjesci - navode iz Muzeja savremene umjetnosti RS.

Stručno vođenje počinje u 20 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana