Stručna javnost nezadovoljna nacrtom zakona o pozorišnoj djelatnosti

Agencije
Stručna javnost nezadovoljna nacrtom zakona o pozorišnoj djelatnosti

Banjaluka - Narodna skupština usvojila je juče nacrt zakona o pozorišnoj djelatnosti, za koji kulturna javnost i radnici u kulturi tvrde da nije dobar.

Iako je, kako kažu, sporni nacrt zakona prije skupštinske procedure bio proslijeđen pozorištima Republike Srpske, nijedna njihova primjedba nije usvojena ili je usvojena vrlo malo. Ovo je potvrdio umjetnički direktor Narodnog pozorišta Aleksandar Stojković.

- Znate, ja ne mogu da komentarišem Zakon o poljoprivrednom zemljištu, jer o tome ne znam ništa, ali ovaj zakon je stvarno loš i on je katastrofalan za pozorišnu umjetnost i pozorište u Republici Srpskoj - poručio je Stojković i podsjetio da je prije ulaska zakona u skupštinsku proceduru o tome raspravljala posebna radna grupa u kojoj su bili direktori profesionalnih pozorišta u RS. Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče zaključak kojim se nacrt zakona o pozorišnoj djelatnosti upućuje u javnu raspravu, u kojoj će, kako su poručili, svi zainteresovani moći da daju svoje sugestije i primjedbe na usvojeni nacrt zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana