Stojnić najbliži fotelji direktora Arhiva RS

M. Mi.
Stojnić najbliži fotelji direktora Arhiva RS

Banjaluka - Na javnom konkursu za izbor direktora Arhiva Republike Srpske najviše bodova osvojio je Bojan Stojnić iz Banjaluke.

Na sajtu Agencije za državnu upravu RS objavljeno je da je Stojnić osvojio svih 50 bodova. Drugo mjesto pripalo je  Jovanu Stanišiću iz Banjaluke sa osvojenih 37 bodova.

Pored Stojnića i Stanišića, opšte i posebne uslove konkursa za izbor direktora Arhiva RS, koji je raspisan 18. novembra 2014, ispunjavao je i Mirko Mutić iz Prijedora koji se nije pojavio na zakazanom intervju koji je održan 31. decembra. Posebni uslovi koje je trebalo da kandidati ispunjavaju iz javnog poziva za izbor direktora Arhiva RS jeste da imaju sedmi stepen stručne spreme, te završen pravni, filozofski ili fakultet političkih nauka.

Pored toga, kandidati je trebalo da imaju najmanje tri godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja, kao i položen stručni ispit za rad u republičkim organima uprave ili stručni arhivski ispit. Sa svim kandidatima koji su ispunili opšte i posebne uslove obavljeno je javno testiranje, odnosno intervju sa članovima Konkursne komisije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana