Stojičić: Nastavak podrške institucijama kulture u Srpskoj

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić izjavila je danas da će institucije kulture Srpske i u narednom periodu imati podršku Vlade i resornog ministarstva.

Stojičićeva je povodom Dana Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske novinarima u Banjaluci rekla da će Ministarstvo, kao i do sada, imati dobru saradnju i razumijevanje za sve projektne programske aktivnosti ove, kao i ostalih ustanova kulture u Srpskoj.

"Nadamo se da će biti značajna posjećenost po tim projektima i da će svi biti usmjereni prema sve većem broju posjetilaca u Srpskoj kako bi nas taj kontakt sa kulturom obogatio kao ljude", istakla je Stojičićeva, koja je posjetila Muzej savremene umjetnosti povodom obilježavanja 52 godine od njegovog osnivanja.

Ona je navela da je razgovarala sa predstavnicima kulture u Srpskoj i da postoji potreba za dodatnim ulaganjima i stvaranjem što boljih uslova za ovu oblast.

"Razgovarali smo o razvoju vlastitih kadrova i kapaciteta koji će biti nosioci kulture u narednom periodu. Važna je i međunarodna saradnja koja je prisutna u našim institucijama kulture, jer je kultura otvorena i u tom pravcu će imati podršku resornog ministarstva", rekla je Stojičićeva.

Direktor Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Sarita Vujković rekla je da se u narednom periodu nastavlja intenzivna regionalna saradnja sa institucijama Srbije, kao i drugih susjednih država.

Vujkovićeva je najavila veliku retrospektivnu izložbu povodom 150 godina od rođenja srpske slikarke Nadežde Petrović, kao i druge brojne projekte koji će značajno da naznače rad Muzeja, kako u obliku izložbenih aktivnosti, tako i brojnih edukativnih programa koje rade i sami, i sa brojnim partnerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana