Stojičić: Cilj nam je da književnost Srpske bude prepoznata u Evropi i svijetu

Srna
Stojičić: Cilj nam je da književnost Srpske bude prepoznata u Evropi i svijetu

BEOGRAD - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić ocijenila je da je važan nastup Srpske na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga i da je cilj da kulturno stvaralaštvo i književnost Srpske budu prepoznati u Evropi i svijetu.

"Ovaj nastup predstavlja jednu od prepoznatljivih veza između kulturnih scena Srbije i Srpske, koja već 14. put u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji predstavlja domaće autore i izdavače na Beogradskom sajmu knjiga", rekla je Stojičićeva novinarima u Beogradu.

Ona je izrazila zahvalnost domaćinu na mogućnosti da se izlagači iz Srpske nađu na jednom mjestu i predstave književno stvaralaštvo Republike Srpske iz prethodne godine.

"Koristim ovu priliku da još jednom iskažem zahvalnost Predstavništvu Republike Srpske u Srbiji i njegovom šefu Mlađanu Cicoviću, a svim izdvačima i autorima želim puno uspjeha tokom trajanja sajma, da ostvare kontakte i da njihove knjige budu predstavljene i van granica Republike Srpske i Srbije", rekla je Stojičićeva.

Ona je ocijenila da je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, koje je organizovano nastup književnika i izdavača iz Srpske na Sajmu knjiga, most za sva kulturna dešavanja.

"Na taj način mi stvaramo jedinstven kulturni prostor. Sajam knjiga je najveći praznik knjige, ali i u svakom drugom pogledu kada je u pitanju kultura, mi imamo odličnu saradnju sa Predstavništvom i Ministarstvom prosvete i kulture Srbije i nadam se da će tako ostati", rekla je Stojičićeva.

On je ukazala i da je veoma značajno da će Sajam knjiga organizovano posjetiti brojni učenici iz Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana