Stiže predstavaGrozdana

Milan Vujić
Stiže predstavaGrozdana

Gradiška - Kulturni centar Gradiška priprema nove sadržaje za vjernu publiku, a među njima je i premijera predstave "Grozdana na zrnu bibera" Grad pozorišta iz Gradiške.

Najavio je ovo direktor Kulturnog centra Željko Blagojević, podsjećajući da su tokom cijele godine bili domaćini umjetnicima iz Srpske i Srbije.

- Mislili smo i na najmlađu publiku, pa su gostovali članovi Pozorišta "Poletarac" sa dječijom predstavom "Tajna čarobnog osmijeha" - kaže Blagojević.

Mališani su rado gledali i animirane filmove, a što se tiče 3D crtaća, najpopularniji su "Štrupmfovi 2" i "Snježno kraljevstvo".

Blagojević je najavio da bi uskoro u ovom centru trebalo da gostuju glumci Zijah Sokolović i Rade Šerbedžija.

Ljubitelji teatra mogli su da pogledaju predstave "Kafana kod zajedno", "Obično veče", "Hipnotizer", "Prevaranti" i "Kako razumeti Srbe", u kojima su nastupili glumci Desimir Stanojević, Milan Lane Gutović, Gorica Popović, Feđa Stojanović, Milorad Mandić Manda, Ljiljana Blagojević...

- Takođe, naši gosti bili su i ugledni srpski književnici Dušan Kovačević i Matija Bećković, putopisac Viktor Lazić i glumice Jelena i Ivana Žigon - napominje Blagojević.

Na sceni Kulturnog centra izvođena je i predstava "Generalna proba samoubistva" Dušana Kovačevića, u produkciji Grad pozorišta iz Gradiške.

Blagojević naglašava da će nastaviti istim intenzitetom, pa će organizovati zanimljiv novogodišnji program za mališane, kada će gostovati i popularne muzičarke Tijana Dapčević i Leontina Vukomanović.

Likovna kolonija

- Raduje me što je u Gradišci oživljena likovna kolonija, a možemo se pohvaliti da imamo i sedam akademskih slikara - ističe Željko Blagojević i dodaje da su bili domaćini izložbe djela Udruženja likovnih umjetnika Gradiške.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana