Stiže film Zemlja bogova Goran Paskaljević

Agencije
Stiže film Zemlja bogova Goran Paskaljević

Beograd - Slavni srpski reditelj i scenarista Goran Paskaljević sprema novi film koji će biti snimljen u Indiji pod radnim nazivom "Zemlja bogova", javio je Tanjug.

Ideja za film rođena je tokom dva mjeseca boravka u toj zemlji, započetog na međunarodnom festivalu u Goi.

- Pošto sam već snimao filmove u inostranstvu, sasvim je moguće da se upustim u takvu avanturu. Nameravam da se u maju vratim u Indiju na poziv jednog od najvećih indijskih filmskih glumaca Viktora Benardžija - rekao je Paskaljević.

On je bio predsjednik međunarodnog žirija na 44. međunarodnom filmskom festivalu u Goi, koji je najstariji i najznačajniji festival u Indiji, a među članovima žirija bio je Benardži, glumac koji je igrao i u filmovima Polanskog, Dejvida Lina, Sadžijata Reja...

- Pošto je vidio neka od mojih filmskih ostvarenja, Benardži je izrazio želju da u skoroj budućnosti snimimo film zajedno. Jednog jutra sam seo za kompjuter i uobličio filmsku priču koju sam bukvalno preneo iz sopstvenog sna. Poslao sam mu tih nekoliko stranica i njegova reakcija je bila izuzetno povoljna - kaže Paskaljević.

Benardži je sinopsis odmah proslijedio svom prijatelju, indijskom milioneru Sandipu Butoriji, koji povremeno ulaže novac u umjetničke filmove.

- Na kraju mog putešestvija Indijom sastali smo se sva trojica i dogovorili da pokušamo taj film da realizujemo. Radni naziv je "Zemlja bogova", kako se inače naziva prostranstvo ispod Himalaja, u koje ću se zaputiti na proleće kako bih sakupio što više podataka za konačnu verziju scenarija - najavio je reditelj.

Ciklus

Poslije Goe, ciklus od sedam filmova Gorana Paskaljevića prikazan je na još četiri festivala - u Kerali na jugu Indije, Madrasu, Bangaloru i u Puneu.

- Dogovorio sam se sa predsednikom festivala u Puneu, gradu koji nazivaju indijskim Oksfordom, da sledeće godine u januaru organizujemo retrospektivu balkanskih filmova sa fokusom na srpski film - kazao je Goran Paskaljević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana