Stihovi Pope i Crnjanskog pretočeni u muziku

M. P.
Stihovi Pope i Crnjanskog pretočeni u muziku

Banjaluka - Kompozicije Dragane Tabak, Dinka Blagojevića, Davida Mastikose i Mladena Jankovića pozdravljene su ovacijama na koncertu u prepunom Muzeju Republike Srpske u Banjaluci.

Na nastupu studenata banjalučke Akademije umjetnosti koji je održan u srijedu uveče predstavljen je širok i izuzetan muzički spektar. Daroviti muzičari izveli su kompozicije za solo flautu, klarinet, violu, solo pjesme, elektroakustičnu muziku i kamerne kompozicije.

Studenti Odsjeka za kompoziciju vrijedno su radili pod mentorstvom prof. Tatjane Milošević-Mijanović, koja ističe da kulturni radnici i institucije Srpske mogu da budu srećni što na raspolaganju imaju ovako talentovane mlade ljude. Na repertoaru su bile i pjesme inspirisane poezijom Desanke Maksimović, Vaska Pope, Miloša Crnjanskog i Duška Trifunovića.

Na koncertu je nastupio i gudački orkestar Akademije umjetnosti, zajedno sa učenicima banjalučke Srednje muzičke škole "Vlado Milošević", pod dirigentskim palicama mladih dirigenata Sanje Zlojutro i Dušana Uroševića. Oni su uz pomoć profesora Branke Radošević spremili orkestar i pokazali da zainteresovanost za savremenu muziku raste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana