Stevo Grabovac gost Filozofskog fakulteta

B.P.
Stevo Grabovac gost Filozofskog fakulteta

BANjALUKA - Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci večeras organizuje četvrtu tribinu iz serijala “Kulturna politika Srba u 21. vijeku” na Filozofskom fakultetu sa početkom u 19 časova u amfiteatru 203.

Gost tribine je pisac Stevo Grabovac dobitnik 70, jubilarne  NIN-ove nagrade za najbolji roman za 2023. godinu. U svijet književnosti ušao je zbirkom pjesama “Stanica nepostojećih vozova”, koja je objavljena 2007. godine. Debitantski roman “Mulat albino komarac” objavio je 2019. godine i ušao u najuži izbor za NIN-ovu nagradu. Dobitnik je i nagrade “Vladan Desnica”, koju dodjeljuje Narodna biblioteka Srbije.

Cilj ovog projekta jeste to da se kroz interaktivna predavanja i panel diskusije ukaže na značaj kulturne politike, postavljajući važna pitanja o njenoj definiciji, ciljevima, ključnim nosiocima, ulozi različitih institucija i mogućim pravnim okvirima. Poseban akcenat biće stavljen na ulogu države, crkve, univerziteta, dijaspore, kao i samostalnih umjetnika u oblikovanju kulturnog identiteta. Sve tribine su organizovane pod vođstvom i moderacijom g. Nebojše Kuruzovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana