Štandovi sa knjigama privukli Banjalučane

D. V.
Štandovi sa knjigama privukli Banjalučane

Banjaluka - Sajam knjiga u centru grada, ispred RK “Boska”, proteklih nekoliko dana privukao je brojne ljubitelje pisane riječi i sve one koji su u ovim ljetnim danima htjeli da pronađu za sebe neko zanimljivo štivo.

Posjetioci su imali priliku da među knjigama raznih žanrova, od drame, avanturističkih do kulinarskih i drugih izdanja, pronađu nešto za sebe.

- Na sajam sam došla da potražim knjigu koju nisam mogla naći ni u jednoj knjižari, pa sam odlučila da je potražim ovdje. Veoma sam srećna što sam baš ovdje pronašla tu knjigu. Vidim da je na sajmu veliki izbor knjiga i drago mi je što ovakvo nešto postoji u našem gradu. Preporučila bih svima da posjete sajam i uvjere se u raznovrstan izbor, ali i pristupačne cijene knjiga - rekla je jedna posjetiteljka sajma.

Na jednom od štandova navode da su podjednako traženi i strani i domaći autori, dok su na drugom najviše tražena izdanja domaćih autora, ali kako su naglasili prodavači na oba štanda, potražnja je ujednačena.

Svake sezone najtraženiji su bestseleri, a nije strano ni da se ljudi pokušavaju cjenkati prilikom kupovine knjiga.

Od domaćih autora najtraženije su “Solunska” Neleta Karajlića, “Otkako sam kupila labuda” Tanje Stupar-Trifunović, “Uhvati zeca” Lane Bastašić, kao i neki klasični naslovi Mome Kapora, Ive Andrića i Meše Selimovića.

- Potražnja knjiga manja je nego proteklih sezona, a posla je i manje kada su velike vrućine zbog slabe frekventnosti posjetilaca - naveo je jedan od izlagača na sajmu te dodao da će vjerovatno produžiti boravak u centru, tako da će posjetioci i narednih dana imati priliku da pronađu nešto za sebe. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana