Srpsko kolo zaigrano u Splitu

GS
Foto: Srna

SPLIT - U Splitu je održano veče folklora u organizaciji Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" i Vijeća srpske nacionalne manjine.

Veče folklora održano je u okviru Dana srpske kulture u Splitu.

Sekretar SKD "Prosvjeta" Zoran Nenadić rekao je Srni da su se na ovoj kulturnoj maniFestaciji publici sinoć kroz pjesmu i igru predstavili članovi Ženskog pjevačkog hora "Prosvjete" iz Splita i gosti iz Kragujevca.

- Nastupili su ženska pjevačka grupa koja djeluje u okviru Udruženja Srba iz Hrvatske "Nikola Tesla" iz Kragujevaca, zatim ženska i muška pjevačka grupa "Studenac", Akademski folklorni ansambl "Svetozar Marković", te glumac Knjaževačkog-srpskog teatra iz Kragujevca Saša Pilipović sa bratom Slobodanom, rekao je Nenadić.

Na početku koncerta u Gradskom pozorištu mladih u Splitu publici se prigodnim pozdravnim riječima predsjednik splitskog pododbora Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" Marko Veselinović.

Kulturnu manifestaciju su svojim prisustvom, pored mnogobrojne publike, uveličali i jerej Mladen Skopljak sveštenik Srpske pravoslavne crkve, te predstavnici drugih nacionalnih manjina koje djeluju u Splitu.

Ovu manifestaciju finansirao je Savjet za nacionalne manjine Vlade Hrvatske.

SKD "Prosvjeta" iz Splita broji više od 100 članova, a ono što ga izdvaja od drugih je da su njegovi članovi, osim Srba, i pripadnici drugih naroda.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana