Srpski crtač i holivudska zvijezda rade strip

B.P.
Foto: DC Comics

NjUJORK - Srpski strip crtač Stevan Subić u saradnji sa holivudskim glumcem Polom Dejnom kao scenaristom uradio je strip „ Riddler:Year One“ kao dvomjesečnu seriju od šest svesaka u okviru edicije „DC Black Label“.

Za mnoge ljubitelje filma i stripova Dejnova rola Ridlera, u aktuelnom blokbaster hitu „Betmen“, režisera Mata Rivsa  jedna je od najstrašnijih i najboljih inkarnacija ikada viđenih u  filmu o Betmanu, a ovo je njegov scenaristički debi  u svijetu devete umjetnosti.

Ova serija će takođe biti Subićev debi za veliki „DC“, nakon više nego zapažene karijere na francuskom i italijanskom strip tržištu sa stripovima Tarzan i Konan, te brojnim drugim radovima za izdavače poput „Bonelija“ i „Glenat“.

O samoj seriji Ridler, malo se zna, osim nekoliko objavljenih crteža  u promo svrhe, a konkretno radnja istražuje pozadinu toga kako je mirni računovođa Edvard Nešton postao Betmenov neprijatelj i krvožedni osvetnik spreman da iskorijeni korupciju u Gotamu gazeći preko leševa. Ostaje da se vidi da li se ova priča na neki način povezuje sa radom Frenkom Milerom i Dejvidom Mazučelijem u legendarnom strip klasiku „Betmen: Year One“„, koji je u velikoj mjeri inspirisao novi Betmen film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana