Srebrenica: Izvedena predstava Ženidba i udadba

Srna
Srebrenica: Izvedena predstava Ženidba i udadba

Srebrenica - Glumci Amaterskog pozorišta "Aleksandar Jokanović" iz Ljubovije izveli su u Srebrenici predstavu "Ženidba i udadba" prema tekstu Jovana Sterije Popovića.

Predstava je izvedena u okviru kulturno-sportske manifestacije "Dani Srebrenice 2016", a glumci su nagrađeni dugim aplauzom publike.


U okviru ove manifestacije danas su organizovane i radionice slikanja i muzike za djecu, zatim takmičenje u gađanju pokretnih meta na strelištu Lovačkog društva "Javor", dok se znatno manje bajkera odazvalo današnjoj motorijadi nego prethodnih godina.

Na programu ove manifestacije sutra je turnir u košarci i određene igre za djecu.

Takođe, biće organizovan gastrofest i mini sajam nevladinih organizacija iz ovog mjesta i koncert lokalnog Kulturno-umjetničkog društva "Vaso Jovanović".

Sutra uveče će biti i zvanično zatvaranje ove, 13. po redu manifestacije i uručivanje zahvalnica i nagrada pobjednicima određenih takmičenja u sportu, slikanju, fotografisanju, pisanju i još nekim disciplinama.

Iako se sutra organizuje zatvaranje "Dana Srebrenica", program manifestacije biće završen tek u ponedjeljak, 6. juna obilježavanjem Dana Narodne biblioteke Srebrenica.

Pokrovitelj ove 12-dnevne manifestacije je opština Srebrenica, a organizatori su ustanove kulture, sportski klubovi, škole i nevladine organizacije iz ovog mjesta.

U programskim sadržajima "Dana Srebrenice" i ove godine učestvovaće više od 300 mladih sportista, učenika i amaterskih kulturnih radnika iz ovog mjesta i drugih gradova Republike Srpske, BiH i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana