Srbac: Održan koncert ",Muzika pripada svima"

Srna
Foto: srna

SRBAC - U Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama "Izvor" u Srpcu održan je koncert pod nazivom "Muzika pripada svima" u okviru projekta koji je podržalo Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, a koji će biti realizovan u pet gradova u Srpskoj.

Na koncertu je nastupio duo viola "Duola" koji čine bračni par Milica i Đorđe Milovanović iz Banjaluke. "Riječ je o projektu u kojem želimo da ovu djecu stavimo u fokus naše umjetnosti i pokažemo da muzika zaista pripada svima.

Osim Srpca, ovakvi koncerti biće u narednom periodu održani u Banjaluci, Derventi, Istočnom Sarajevu i Trebinju", rekla je Milica Milovanović. Milovanovići ističu da duo viola "Duola" postoji već tri godine i da im je veliko zadovoljstvo što imaju priliku da pošalju poruku da muzika nije rezervisana za pojedince i koncertne dvorane. "Naša muzika nije standardna, tu je dosta obrada filmske, pop rok i klasične muzike.

Cilj nam je da pokažemo mogućnosti viole kroz različite aranžmane", rekao je Đorđe Milovanović. Predsjednik Udruženja "Izvor" Mira Tatić izrazila je zadovoljstvo što je ova lijepa priča krenula iz Srpca i naglasila da su svi zajedno uživali u muzičkim djelima. U muzičkom programu sinoć je nastupio i član Udruženja Dejan Ristić, koji je sam napisao muziku i tekst za pjesmu posvećenu "Izvoru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana