Spektakl na ledu “Labudovo jezero” 11. decembra u SD “Borik”

Agencije
Spektakl na ledu “Labudovo jezero” 11. decembra u SD “Borik”

Najpoznatija baletska predstava na svijetu “Labudovo jezero” Petra Iljiča Čajkovskog biće odigrana u Banjaluci u izvedbi ansambla Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga 11. decembra u SD “Borik”.

Uz Beograd, Banjaluka će biti jedini grad u regionu koji će i ove godine imati privilegiju da uživa u ovom baletskom spektaklu na ledu.

- Zahvaljujući izuzetnom prijemu naših banjalučkih domaćina, sjajnoj organizaciji i mnogobrojnim ljubiteljima baleta na ledu koji izvodimo, Banjaluka se izborila za status omiljenog grada na našoj evropskoj turneji. Zaista se radujemo ponovnom susretu sa ovdašnjom publikom - izjavila je solistkinja baleta Vera Osipenko.

Ruski državni balet na ledu iz St. Peterburga, osnovan 1967. godine, jedan je od bisera Rusije. Kombinacijom umjetničkog klizanja i elemenata klasičnog baleta osvaja publiku širom svijeta. Održali su više od 9.000 nastupa u rasprodatim dvoranama na najprestižnijim pozornicama svijeta - londonski “Royal Albert Hall”, “Sadler” u Velsu, “Singapur”, “Esplanade”, “Montreaol Place des arts” i “Cape Town”.

Svaku predstavu ovog jedinstvenog umjetničkog performansa na ledu prate raskošna scenografija i veliki broj originalnih kostima, uz svjetlosne efekte i kvalitetan zvuk.

Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima ispred RK “Boska” i na blagajni SD “Borik”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana