Solun: Predstavljena književnost iz Srpske

A. M.
Solun: Predstavljena književnost iz Srpske

Solun - Promocija knjige "Premošćenje", koja predstavlja izbor iz savremene književnosti RS, a obuhvata poeziju i prozu deset srpskih pisaca, održana je na Međunarodnom sajmu knjiga u Solunu, koji se završava danas.

Književnici Ranko Risojević, Nedeljko Zelenović, Ružica Komar i Predrag Bojić predstavili su Republiku Srpsku na sajmu u Solunu i imali su priliku da učestvuju u različitim programima sajma i predstave svoj književni rad. Takođe, na sajmu u Solunu svoja izdanja samostalno je predstavila Zadužbina "Petar Kočić" Banjaluka - Beograd.

Dvojezično izdanje knjige "Premošćenje", koja je u Solunu predstavljena u subotu, obuhvata poeziju i prozu deset autora. U okviru predstavljanja RS na sajmu u Solunu poseban akcenat ove godine stavljen je na značajno izdanje Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, "Leksikon srpskih pisaca u BiH", koji je priredio doktor Dejan Đuričković.

Ovo je drugi put da Republika Srpska predstavlja književnu scenu na sajmu u Solunu u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture RS, u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana